وی این اظهارات را در مصاحبه با رادیوی ملی انپیآر مطرح کرد و گفت: «من فکر میکنم هیچ شکی نیست که وقتی یک دولت خارجی تلاش میکند بر یکپارچگی انتخابات ما اثر بگذارد ... ما میبایست واکنش عملی نشان دهیم و این کار را خواهیم کرد.»
رئیسجمهور آمریکا تصریح کرد: «این اقدامات در زمان و مکانی که خودمان انتخاب خواهیم کرد، صورت خواهند گرفت. برخی از این اقدامات ممکن است آشکار باشد و به اطلاع عموم برسد و برخی دیگر اعلان عمومی نخواهد شد.»
وی افزود: «آقای پوتین کاملاً نسبت به احساس من دربارۀ این موضوع مطلع است، چراکه بهطور مستقیم دراینباره با وی گفتوگو کردم.»
هنوز روشن نیست که با توجه به اینکه اوباما در تاریخ 1 بهمن کاخ سفید را ترک خواهد کرد، دولت وی قصد چه واکنش و اقدامی علیه روسیه دارد.
واشنگتن، مسکو را به هک ایمیلهای حزب دموکرات و یکی از دستیاران کلیدی هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری 2016 آمریکا، متهم کرده است.
کرملین این اتهام را بهشدت رد کرده است و دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا معتقد است چنین ادعایی ناشی از انگیزههای سیاسی و «مضحک» است.
ترامپ دموکراتها را به دروغگویی دربارۀ دخالت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری متهم کرده است و میگوید دموکراتها برای مخفی کردن خجالتشان از شکست در انتخابات این داستان را سر هم کردهاند.
رئیسجمهور منتخب آمریکا پنجشنبه در حساب شخصی خود در شبکۀ اجتماعی توییتر نوشت: «اگر روسیه، یا نهاد دیگری در حال اجرای حملات سایبری بوده است، چرا کاخ سفید برای واکنش نشان دادن، این اندازه منتظر مانده است؟ چرا آنها پس از شکست هیلاری از این موضوع شاکی هستند؟»
سازمانهای اطلاعاتی امریکا اعلام کردهاند شواهدی دارند که نشان میدهد هکرهای روسیِ وابسته به کرملین مجری هک ایمیلهای حزب دموکرات بودهاند.
حتی جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، پنجشنبه (25 آذر) با تکیه بر گزارش مقامات اطلاعاتی ایالاتمتحده مدعی شد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در رهبری عملیات سایبری باهدف دخالت در انتخابات امریکا، نقش مستقیم داشته است.
بن رودز، یک مقام ارشد کاخ سفید، نیز پنجشنبه در گفتوگو با رسانههای آمریکا اعلام کرد پوتین بهاحتمالزیاد از حملات سایبری هکرهای روسی آگاه بوده است، اما وی را به دخالت مستقیم در این حملات متهم نکرد.
معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید افزود: «من فکر نمیکنم امکان این وجود داشته باشد که امری با این میزان پیامد، در دولت روسیه رخ دهد و ولادیمیر پوتین نسبت به آن بیاطلاع باشد. وقتی از یک نفوذ سایبریِ قابلتوجه همچون این مورد سخن میگوییم، بحث دربارۀ بالاترین سطوح دولت است.»
آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مدعی است که انگیزۀ روسیه از هک کردن ایمیلهای حزب دموکرات، تغییر نتیجۀ انتخابات ریاستجمهوری امریکا به نفع ترامپ بوده است، اما هیچ مدرکی در این مورد ارائه نشده است.
پیش از اعلام رسمی کاخ سفید، شبکۀ انبیسی آمریکا به نقل از مقامات اطلاعاتی واشنگتن گزارش داد که سازمانهای اطلاعاتی ایالاتمتحده «با اطمینان زیادی» عقیده دارند پوتین برای «انتقامگیری» از کلینتون در حملات سایبری در زمان تبلیغات انتخاباتی نامزدها مداخله کرده است.
آنها افزودند رئیسجمهور روسیه نهتنها به دنبال «انتقامگیری» از کلینتون بود بلکه میخواست از فساد گسترده در سیاست آمریکا پرده بردارد.
کلینتون در زمان تصدی پست وزارت خارجۀ آمریکا در سال 2011 آشکارا صحت انتخابات پارلمانی روسیه را به چالش کشید و گفته میشود مخالفان را برای برپایی اعتراضات خیابانی علیه دولت پوتین تحریک کرد.
اکنون مقامات اطلاعاتی امریکا ادعا میکنند پوتین هرگز کلینتون را به علت انجام این اقدامات ضد روسی نبخشیده است.
هیلاری کلینتون در تبلیغات انتخاباتیاش بارها ادعا کرد روسیه برای تقلب در انتخابات امریکا به نفع ترامپ تلاش میکند. کلینتون در آخرین مناظرۀ خود با ترامپ وی را به داشتن روابط محرمانه با مسکو متهم کرد و گفت پوتین دوست دارد رئیسجمهور امریکا فردی «دستنشانده» باشد.
مسکو هرگونه دخالت در انتخابات امریکا را قویاً رد کرده است.